1. Γενικοί Κανόνες.

1.0 Γυαλιά και ατομική προστασία : Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν παίκτη η αφαίρεση, ή η μη χρήση ειδικών προστατευτικών και αντιβαλλιστικών γυαλιών! Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί συμπαίκτη του (Σε Φίλια ή Αντίπαλη παράταξη) χωρίς γυαλιά οφείλει και υποχρεούται να φωνάξει τυφλός (Βλέπε αναλυτικά στην ενότητα 1.0.2) και να σταματήσει το παιχνίδι μέχρι να γίνει σίγουρο ότι όλοι φοράνε γυαλιά! Ο Παίκτης που χωρίς ενημέρωση έβγαλε τα γυαλιά του μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με αποβολή του από το παιχνίδι! (βλ. 1.10)

1.0.1 Γυαλιά εν ώρα ύπνου: Ειδικά προστατευτικά και αντιβαλλιστικά γυαλιά οφείλουν και υποχρεούνται όλοι οι παίκτες να φοράνε ακόμα και μέσα στις σκηνές και καθ’ όλη την διάρκεια του ύπνου τους.

1.0.2 Τυφλός : Σε περίπτωση που αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε παίκτης κάποιον που δεν φοράει γυαλιά και είναι φαινομενικά εκτός διοργάνωσης οφείλει και υποχρεούται να φωνάξει “Τυφλός” δυνατά και καθαρά, να θέσει τον επιλογέα βολής του αεροβόλου σε θέση ασφάλειας (SAFE), να έχει την κάνη του αεροβόλου να κοιτάει στο πάτωμα και να παραμείνει στην θέση του μέχρι η διοργάνωση να αναγγείλει την συνέχεια του παιχνιδιού. Σε περίπτωση που ένας οποιοσδήποτε παίκτης ακούσει κάποιον να αναφωνεί (ανεξαρτήτως παράταξης και ρόλου στο παιχνίδι) “Τυφλός” υποχρεούται με την σειρά του να αναπαράγει την διαδικασία (να φωνάξει τυφλός και να θέσει το αεροβόλο του να κοιτάει κάτω με τον επιλογέα βολής στην θέση SAFE και να παραμείνει στην θέση του)

1.0.3 Ατομικός ρουχισμός και εξοπλισμός : Ο κάθε παίκτης υποχρεούται να φοράει ρουχισμό αντίστοιχο με τις προδιαγραφές που η παράταξη του προστάζει! Με σκοπό την ομαλή και ορθή διεξαγωγή του παιχνιδιού απαγορεύεται σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιος παίκτης να φοράει κάτι εκτός προδιαγραφών της παράταξης στην οποία ανήκει.

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των σεναρίων A.W. θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι το πεδίο στο οποίο διεξάγεται η διοργάνωση έχει δύσβατα σημεία, γκρεμούς και άλλες δυσμορφίες.

Προτείνεται :

 • Η χρήση ορειβατικών παπουτσιών με καλή προστασία στον αστράγαλο και στο πέλμα
 • Η χρήση επιγονατίδων
 • Η χρήση Επιαγκωνίδας
 • Η Χρήση Κράνους

Επιπλέον κυρίως τις νυχτερινές ώρες επικρατεί ψύχρα και έντονη υγρασία, προτείνεται η χρήση SoftShell ή άλλου είδους ρουχισμός κατάλληλος για αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.

 

1.0.4 Βροχή : Σε περίπτωση βροχής η διοργάνωση συνεχίζεται κανονικά και είναι ατομική ευθύνη για τον καθένα να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος

1.1 Υλικά που προτείνονται ή υποχρεούνται :

(!!!Όλα τα υλικά με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά και δεν δύναται να συμμετάσχει κάποιος χωρίς αυτά!!!)

 • Αντιβαλλιστικά Γυαλιά *
 • Αεροβόλο όπλο με τις ανάλογες προδιάγραφες (βλ. Τμήμα 6.)*
 • 2η μπαταρία για το AEG*(Για τους κατόχους AEG)
 • Ρουχισμός ανάλογος με την παράταξη στην οποία συμμετέχει*
 • 2ο σετ ρουχισμού (αντίστοιχο με τις προδιάγραφες της παράταξης)
 • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ γιλέκο σήμανσης hit (για χρήση Death Rag) (Βλ. Ενότητα 3.0)*
 • Κόκκινο φωτάκι σήμανσης hit νυκτός (Βλ. Ενότητα 3.0)*
 • 4-5 κομμάτια τουλάχιστον 60εκ σε μήκος για Medic (Βλ. Ενότητα 3.5)*
 • Βιοδιασπώμενα BBs* (6mm)
 • Ορειβατικά Παπούτσια
 • Επιγονατίδες
 • Επιαγκωνίδες
 • Αδιάβροχο Ponchο
 • Φακό κεφαλής ή χειρός*
 • Έξτρα μπαταρίες για τον εκάστοτε φακό*
 • Τακτικό σακίδιο μεταφοράς 15-25L
 • Υπόθεμα* (μονού τύπου)
 • Υπνόσακο χειμερινού τύπου* (max 80 cm) 
 • Ισοθερμική εσωτερική επένδυση
 • Έξτρα ζευγάρια κάλτσες
 • Κάμελ Μπακ ή άλλο μέσω μεταφοράς νερού
 • Πολυεργαλείο ή σετ εργαλείων
 • Μονωτική ταινία μαύρη
 • Set Tire UP (μαύρου χρώματος)
 • Μέσο μεταφοράς γεμιστήρων (plate carrier ή Chest rig)
 • Ατομικό κιτ πρώτων βοηθειών για πολίτες*
 • Αντισηπτικά Μαντηλάκια, μωρομάντηλα.
 • Μικρές πλαστικές σακούλες για αδιαβροχοποίηση ή φύλαξη απορριμμάτων
 • Μικρό Σημειωματάριο και στυλό
 • Ασύρματο PMR ή συμβατό με τις συχνότητες PMR (Λεπτομέρειες στο κεφάλαιο 4 των κανονισμών) (Υποχρεωτικό για ομαδάρχες και στελέχη διοίκησης)*
 • Έξτρα μπαταρία για τον ασύρματο
 • Power Bank
 • Λειτουργικό Κινητό τηλέφωνο (Υποχρεωτικό για τα Στελέχη της διοίκησης)*
 • Οποιοδήποτε μέσω καταμέτρησης χρόνου για τα bleed outs(Βλ. Ενότητα 3.1) *

 

1.2 Πυροτεχνικά : Απαγορεύεται από τους παίκτης η χρήση οποιασδήποτε συσκευής που παράγει φωτιά ή έκρηξη! Εξαιρούνται τα καπνογόνα της μάρκας ENOLA GAYE καθώς είναι δοκιμασμένα και δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για το περιβάλλον!

1.3 Σε περίπτωση ατυχήματος : Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης έχει χτυπήσει (Ελαφρά ή βαριά) ο/οι παίκτης/κτες που θα το αντιληφθούν υποχρεούνται να καλέσουν αμέσως κάποιον από τους διοργανωτές επικοινωνώντας στο κανάλι PMR 1! Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η επαφή μέσω ασυρμάτου θα πρέπει να γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου!

Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιτρέπεται η περίθαλψη του τραυματία από άτομο μη εκπαιδευμένο και με πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες!

Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δώσει πρώτες βοήθειες χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και πιστοποίηση τιμωρείται με αποβολή από το παιχνίδι (βλ 1.10)

1.4 Σωματική Επαφή : Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η σωματική επαφή κατά την διεξαγωγή του παιχνιδιού με εξαίρεση τον σωματικό Έλεγχο που συμβαίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις (βλ. Ενότητα 2) σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο παραβάτης τιμωρείται με αποβολή. (βλ. 1.10)

1.5 Γλώσσα και Τόνος ομιλίας : Το Aegean Wars πρόκειται για παιχνίδι με έντονα στοιχεία LARP και Milsim που σημαίνει ότι υπάρχει Ιεραρχία και θα υπάρξουν διαταγές!  Επίσης θα υπάρξουν βωμολοχίες και ένταση από ή προς τους NPC (Παίκτες που έχουν λάβει ρολό μέσα στο σενάριο) Όμως για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού απαγορεύεται η εξύβριση ή η οποιαδήποτε προσπάθεια ή εντύπωση προσπάθειας να προσβάλει την προσωπικότητα άλλου παίκτη. Όλα πρέπει να βρίσκονται στα όρια του παιχνιδιού και των ρόλων! Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αισθανθεί άβολα ή προσβληθεί από κάποια σκηνή ή παίκτη του παιχνιδιού οφείλει να το γνωστοποιήσει ώστε να λυθεί το ζήτημα χωρίς έκταση. Σε περίπτωση έντονης διαφωνίας ή τσακωμού θα τιμωρηθούν με αποβολή και οι 2 παίκτες ανεξάρτητα με το ποιος το ξεκίνησε. (βλ.1.10)

1.6 Ύπνος εντός παιχνιδιού : To Aegean Wars είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη διάρκεια (45+- ωρών) Οι παίκτες θα περάσουν 2 νύχτες μέσα στο πεδίο και εν δυνάμει θα κοιμηθούν κάποιες ώρες. Οι παίκτες πρέπει και οφείλουν να τηρήσουν διαταγές και να φυλάξουν σκοπιά εάν και εφόσον λάβουν διαταγή. Ανάλογα με το τμήμα τους ενδέχεται να λάβουν ειδικές νυχτερινές αποστολές ή να λάβουν μέρος σε νυχτερινά περίπολα για την διασφάλιση της βάσης τους ή σημείου ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντέξει ή έχει ανάγκη να κοιμηθεί τότε οφείλει να ενημερώσει τον αρχηγό της παράταξής του ώστε να τον βγάλει από οποιαδήποτε νυκτερινή δραστηριότητα.

1.7 Περιβάλλον και Κατασκευές Διοργάνωσης : Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς, το κόψιμο ή σπάσιμο δέντρου!

Σεβόμαστε πάντα το περιβάλλον και δεν πετάμε απορρίμματα πουθενά! Θα υπάρχουν στις βάσεις μεγάλες μαύρες σακούλες κατάλληλες για την ρίψη σκουπιδιών. Επίσης σεβόμαστε τον κόπο της διοργάνωσης και δεν χαλάμε ή μετακινούμε καμία κατασκευή εκτός αν και όταν προβλέπεται από το σενάριο.

1.8 Κοινή Λογική και Ευ’ Αγωνίζεσθε : Το Aegean Wars φτιάχτηκε και διοργανώνεται από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για το χόμπι μας και ο μονός τους σκοπός τους είναι να περάσουμε όλοι καλά!

Λέγοντας αυτό οι διοργανωτές από ανθρώπινο λάθος μπορεί να έχουν παραβλέψει κάτι ή να έχουν κάνει ένα λάθος στους υπολογισμούς τους για το σενάριο!

Το airsoft δεν είναι παιχνίδι τύπου “Σπάσε τους κανόνες” ή “Βρες την τρύπα” με απλή και κοινή λογική μπορεί ο καθένας να δει που αποσκοπεί ο κάθε κανόνας ή στιγμή στο σενάριο και να τον ακολουθήσει ακόμα και σε περίπτωση που βρει μια “τρύπα”.

Εξάλλου το αγαπημένο μας χόμπι είναι η επιτομή του Ευ’ Αγωνίζεσθε και καλό θα ήταν να ακολουθούμε πάντα αυτό ως γνώμονα!

1.9 Λοιποί κανόνες : 

1.9.1 Κατοχή αντικειμένων εκτός Αεροσφαίρισης : Απαγορεύεται η κατοχή οποιουδήποτε όπλου ή αντικειμένου που βάλει εκτός προδιαγραφών της Αεροσφαίρισης (Τόξο, Βαλλίστρα, σφεντόνα κτλ.)

1.9.2 Χρήση μαχαιριών : Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε αιχμηρού αντικειμένου προς οτιδήποτε εν ζωή. Η κατοχή μαχαιριών που από τον νόμο καθορίζονται ως παράνομα απαγορεύεται και τιμωρείται με αποβολή (βλ. 1.10)

1.9.3 Κατοικίδια ζώα : Απαγορεύεται η κατοχή κατοικίδιου ζώου οποιασδήποτε ράτσας ή είδους.

1.9.4 Κάπνισμα : Το κάπνισμα είναι μεγάλος κίνδυνος για το πεδίο και την φύση, Δεν απαγορεύεται αλλά ο εκάστοτε καπνιστής οφείλει να διαφυλάξει το πεδίο με το να σβήνει το τσιγάρο του 100% και να μην αφήνει – πετάει τις γόπες του στο πεδίο! Οι παραβάτες τιμωρούνται με αποβολή (βλ. 1.10)

1.9.5 Σκάψιμο : Απαγορεύεται το σκάψιμο ή η οποιαδήποτε ενέργεια που θα αλλάξει ή αλλοιώσει την φυσική του πεδίου.

1.9.6 Σκηνές : Οι θέσεις στις σκηνές είναι προκαθορισμένες και χρεωμένες! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να μπει σε σκηνή που δεν έχει χρεωμένη θέση! (Ακόμα και αν λάβει πρόσκληση)  Επίσης σε καμία περίπτωση δεν βάλλουμε από ή προς την είσοδο της σκηνής ή από ή προς ανοίγματα της σκηνής ή ρίχνουμε πυροτεχνικούς μηχανισμούς εντός των σκηνών. Οι παραβάτες των άνωθεν θα τιμωρηθούν με αποβολή (βλ. 1.10)

1.9.7 Στρατιωτικά Διακριτικά : Ένα μεγάλο κομμάτι του αγαπημένου μας χόμπι της Αεροσφαίρισης είναι και η μίμηση αλλά και ο φόρος τιμής σε Στρατιωτικά τμήματα!

Όμως τα εμβλήματα που φέρουν, αποτελούν προϊόν κόπου και θυσίας και πρέπει να κερδίζονται.

Για τον λόγο αυτό σε οποιαδήποτε διοργάνωση του A.W δεν επιτρέπεται κανένας παίκτης να φέρει διακριτικά Τμημάτων του Ελληνικού Στρατού ή εθνόσημο (Που έτσι και αλλιώς απαγορεύεται από τον νόμο).

1.10 GAME BAN : Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης κριθεί από την διοργάνωση με κριτήριο πάντα τους αναγραφόμενους κανονισμούς του Aegean Wars μπορεί να αποβληθεί χωρίς πριν να έχει λάβει προειδοποίηση.

Σε καμία περίπτωση που κάποιος παίκτης αποβληθεί δεν επιδέχεται επιστροφή χρηματικού ποσού!

Η διοργάνωση έχει υποχρέωση απέναντι στους παίκτες που ακολουθούν τους κανόνες να διαφυλάσσει την ψυχική τους ηρεμία και ευχαρίστηση!


2 thoughts on “1. Γενικοί Κανόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.