6. Όρια FPS και ρόλοι.

6. Όρια FPS και ρόλοι.

Περιγραφή ρόλου και προδιαγραφές όπλων:

Assault:  Οποιαδήποτε πλατφόρμα που μπορεί και έχει αυτόματη συνεχόμενη ριπή και δεν ξεπερνάει το 1 μετρο σε μήκος (δεν μετριέται ο σιγαστήρας εάν υπάρχει). (M4, M16, AK47, G36, SCAR κτλ.)

Support: Επιτρέπονται μόνο όπλα τα οποία ενσωματώνουν και εξομοιώνουν τον ρόλο! πρέπει δλδ να μοιάζουν με πολυβόλα όπλα και να έχουν βάρος τουλάχιστον 4 kg χωρίς τον γεμιστήρα.

DMR: Όριο έως 450 fps, με ελάχιστη απόσταση βολής 20 βήματα και περιορισμένα ΒΒς . Γενικά σε αυτήν την κατηγορία πρέπει το αεροβόλο να: 40 ΒΒς real cap και μόνο. Το αεροβόλο πρεπει να έχει ειδικό επιλογέα μόνο βολη κατα βολή. Το συνολικό του μήκος πρέπει να είναι άνω του 1 μέτρου με κλειστό κοντάκι και χωρίς να υπολογίζεται το μήκος σιγαστηρα αν τυχόν φέρει. Επίσης ισχύουν συγκεκριμένοι περιορισμοί όσον αφορά τα σκοπευτικά βοηθήματα.απαγορεύεται χρήση red dot,μόνο διόπτρα και μόνο. Το αεροβόλο πρέπει να ζυγίζει 4kg τουλαχιστον. Τελος, ρόλος dmr Όπως και sniper δεν παίζουν απο την Δύση έως την Ανατολή του ηλίου

Όρια FPS και περιορισμοί αεροβόλων ανάλογα τον τύπο:

  • Assault : FPS: 0-350fps, ελάχιστη απόσταση βολής: 5 μέτρα, mid cap με 60bbs, 800 bbs συνολικά μαζί μας, ανεφοδιασμός στην βάση. Ριπές: Επιτρέπονται
  • Support: 400 fps ελάχιστη απόσταση 15 μετρά, ριπές επιτρέπονται 10 μέτρα, 3000 bbs συνολικά μαζί μας, βάρος άνω των 5 κιλών, ανεφοδιασμός στην βάση.
  • DMR: 450 fps, ελάχιστη απόσταση : 20 μετρά, mid cap με 60bbs, βολή κατά βολή, ριπές απαγορεύονται, το όπλο πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές των DMR όπως αναγράφονται παραπάνω,  ανεφοδιασμός στην βάση.
  • Sniper: 550 Fps ελάχιστη απόσταση βολής : 25 μετρά500 bbs συνολικά μαζί μας, ανεφοδιασμός στην βάση.

Προσοχή: 

  • Οι παίχτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν βιοδιασπώμενα BB’s με εξαίρεση τους Sniper. Επιτρέπονται γεμιστήρες τύπου Mid-Cap με γέμισμα ανά γεμιστήρα στα 60 BBs.
  • Απαγορεύονται οι εξωτερικοί μειωτήρες fps, καθώς και η μέτρηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς σιγαστήρες κτλ.