5. Κανόνες Game

Κανόνες ασφαλείας:

Οι συμμετέχοντες ανεξαρτήτως ρόλου θα πρέπει καθόλη την διάρκεια της διοργάνωσης να φοράνε γυαλιά προστασίας! Απαγορεύεται να αφαιρεθούν ακόμα και κατά την διάρκεια  του ύπνου, για τους κατόχους μάσκας προτείνετε η κατοχή γυαλιών για τον ύπνο.

Προτείνεται λόγω της φύσης του πεδίου,  παπούτσια ορειβατικά ή άρβυλα Στρατιωτικού τύπου κατάλληλα για ορεινό περιβάλλον και η χρήση επιγονατίδων.

Εξοπλισμός συμμετεχόντων και αναβίωση (Αφορά την διαδικασία Medic):

Οι Παίκτες στο σύστημα medic που θα εξηγηθεί παρακάτω θα έχουν διαφορετική μεταχείριση στην αναβίωση τους ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα φέρουν την στιγμή που χτυπηθήκαν, ΠΧ. θα έχει άλλες επιπτώσεις κάποιος που φοράει φορέα πλακών σε σχέση με κάποιον που δεν έχει κτλ. 

Hit – Μετακίνηση νεκρών – Σύλληψη Αιχμαλώτων:

Hit:

Σε περίπτωση που κάποιος χτυπηθεί και τεθεί εκτός παιχνιδιού θα πρέπει να αναφωνήσει δυνατά και καθαρά «έξω» ή «χιτ» και στην συνέχεια να ξαπλώσει εάν είναι δυνατό κάτω. Στη συνέχεια θα πρέπει να βγάλει το πορτοκαλί γιλέκο του και να το τοποθετήσει σε μέρος φανερό πάνω του, σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να ξαπλώσει θα πρέπει να κάτσει κάτω με τρόπο που δεν επιδέχεται παρεξήγηση ως προς την τρέχουσα κατάσταση του ώστε να μην παρεμποδίζει σε καμία περίπτωση την διεξαγωγή της μάχης.

Ο κάθε παίχτης θα πρέπει να έχει πάνω του 3 γάζες του ενός μέτρου για να δεχεται τα heal από τον medic.

Μετακίνηση Νεκρών:

Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης τεθεί εκτός σε σημείο που δεν μπορεί να του παραχθεί σταθεροποίηση και κατ’ επέκταση αναβίωση,  υπάρχει το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να τον μετακινήσουν! Κατά την μετακίνηση του ο παίκτης που είναι εκτός μπορεί να σηκωθεί και να περπατήσει για την διευκόλυνση της κίνησης όχι όμως να τρέξει! Ο/οι Παίκτης/ες που μετακινεί/ουν τον «τραυματία» θα πρέπει να κρατάνε/νε καθ’ όλη  την διάρκεια της μεταφοράς τον τραυματία! Κατά την μεταφορά του δεν δύναται να του δοθεί αναβίωση ή σταθεροποίηση!

Σύλληψη Αιχμαλώτου:

Σε περίπτωση που ένας παίκτης αντίπαλης ομάδας προβεί σε σταθεροποίηση ενός παίκτη έχει δικαίωμα να τον μετακινήσει ως αιχμάλωτο! Για να ανακριθεί όμως ή να εκμεταλλευτεί η αντίπαλη ομάδα τον αιχμάλωτο θα πρέπει να του δοθεί αναβίωση! Κατά τη διάρκεια της αναβίωσης ο Γιατρός ή κάποιο άλλο μέλος θα πρέπει να δει αγγίζοντας όλα τα όπλα του αιχμαλώτου και να δηλώσει «Το Βλέπω» ανά όπλο ώστε να τα θέσει εκτός. Σε περίπτωση που του δοθεί αναβίωση και κάποιο αεροβόλο όπλο δεν έχει τεθεί εκτός,  ο αιχμάλωτος έχει δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει ώστε να δραπετεύσει τηρώντας πάντα τις αποστάσεις βολής ανάλογα το όπλο που χρησιμοποιεί! Επιπλέον ο αιχμάλωτος δεν έχει το δικαίωμα να τρέξει μόνο όταν αγγίζεται από κάποιον αντίπαλό του (Απαγορεύονται κινήσεις – λαβές καταστολής ή λεκτική βία! Η χρήση αντίστοιχων τεχνικών θα τιμωρούνται με ολοκληρωτικό αποκλεισμό του εν λόγω παίκτη ή παικτών από το Aegean Wars!)

Αναβίωση και ρόλος Γιατρού:

Στο Aegean Wars 3 θα εφαρμοστεί ένα νέο πρωτοπόρο σύστημα Medic το οποίο θα εξομοιώνει και θα χαρίζει την απολυτή αίσθηση ρεαλισμού και στον τραυματία αλλά και στον «Γιατρό» Η επεξήγηση αυτού του ρόλου θα είναι διαθέσιμη σύντομα!

Bleed out και σταθεροποίηση:

Οι παίκτες που χτυπιούνται έχουν χρόνο 2 λεπτών ως bleed out και υπεύθυνοι για την καταμέτρηση αυτού είναι οι ίδιοι! Κανείς και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να φύγει από το σημείο που χτυπήθηκε,  νωρίτερα ή αργότερα! Η Σταθεροποίηση ενός τραυματία μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε ρόλο περνώντας στο καρπό του χτυπημένου παίκτη μια γάζα.